Harta site-ului
Ajutor
Excursie la moara din localitate
Excursie la moara din localitate

În dimineața acestei zile, elevii clasei a IX-a, s-au trezit mai devreme, și-au făcut pregătirile pentru o zi plină de aventură și învățare și împreună cu diriginta Tatiana Merineanu, au plecat spre moara din localitate.
Ajunși la moară, au fost întâmpinați de domnul administrator, Victor Stavinschi și colectivul acestuia, care le-a prezentat istoria morii și modul în care aceasta funcționează. Elevii au fost impresionați de roțile care erau puse în mișcare, au observat cum cerealele erau introduse în moară și se transformau în făină. Au fost uimiți de procesul de măcinare, realizat de o serie de roți și pietre de măcinat și au aflat cât de importantă este calitatea cerealelor pentru producerea unei făini de calitate. Au urmărit și procesul de transformare a semințelor de floarea soarelui în ulei bun de folosit acasă la prepararea bucatelor.
La final, au învățat despre importanța conservării și valorificării tradițiilor și a culturii locale și cum acestea contribuie la dezvoltarea comunității. Administratorul morii le-a explicat că moara nu este doar un loc de producere a făinii, ci și un punct de referință pentru comunitate, care leagă oamenii prin tradițiile și cultura locală.
Este important să le sprijinim și să le valorificăm pentru păstrarea istoriei și a tradițiilor locale.

Tatiana MERINEANU, diriginte 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Excursie la moara din localitate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta